Плуването в реката е официално забранено преди 100 годиниЖителите на Париж и

...
Плуването в реката е официално забранено преди 100 годиниЖителите на Париж и
Коментари Харесай

Парижани ще могат отново да плуват в река Сена от 2025 година

Плуването в реката е публично неразрешено преди 100 години

Жителите на Париж и туристите ще могат да плуват в река Сена отново от 2025 година за първи път от повече от 100 години, заяви кметът Ан Идалго, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Тя назова трите места, които ще бъдат отворени за обществеността, водния център, който към този момент отчасти се употребява, както и още две централни места за плуване, близо до Айфеловата кула.

Зоните за плуване ще бъдат маркирани с шамандури и налични посредством пристан. Ще бъдат обезпечени съблекални и душове, оповестиха от градските управляващи.

Възможността още веднъж да плуват в Сена е отдавнашно предпочитание на парижани.

Плуването в реката е публично неразрешено през 1923 година заради неприятното качество на водата, само че към момента се практикува до началото на 60-те години на предишния век.

Сега планът получи подтик от Олимпийските игри през 2024 година, които ще се проведат в Париж. Някои от надпреварите по плуване ще се проведат в Сена.

В момента се поставят огромни старания за възстановяване на качеството на водата. Градът твърди, че към този момент е вложил до 1,4 милиарда евро, с цел да направи Сена по-чиста за по-голямата част от Париж.

" Това е отдавнашна фантазия и тя е на път най-сетне да се трансформира в действителност ", разгласи френската столица. " Безопасното къпане в Сена ще бъде допустимо. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР